Teorija igara

I explain a model as an idea developed from collected data.

Teorija igara

Prorok Maja, Chilam Balam, pada u trans, i jedine rijeci koje izgovara su brojevi: Da li su brojevi samo brojevi ili nesto vise?

Teorija igara

Da li su brojevi zivi? Da li oni mogu okupirati spiritualnu dimenziju naseg uma… dimenziju izvan kontrole naseg materijalistickog shvatanja svijeta? Da li se kompletna prica o Majama, svjetskoj i kosmickoj historiji, moze izraziti brojevima? Preciznije, sa 13 brojeva i dvadeset simbola?

I Teorija igara abeceda je kod. Ali, onaj ko zna tridesetak slova ima ogromnu moc, jer se kroz pisanje moze izraziti znanje i mudrost kosmosa. Na isti nacin, kodirani jezik Tzolkin-a, nosi svojevrsnu kosmicku moc. Nas mozak je programiran da razmislja o brojevima kao o simbolima kolicina.

Recimo 7 mina, ili 13 banana. Ali, kvantifikacija je samo jedna funkcija brojeva. Korisno je poredjenje sa muzickim tonovima: Do, re, mi, fa, so, la, ti… 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7… Slijede razlicite oktave, tonske sekvence, sinhronizacija dva ili vise tonova… Mogucnosti su beskrajne.

A sve pocinje sa malim setom od sedam tonova. Ono sto mi zovemo vrijeme, Maje su zvale harmonicnom rezonansom. Grupe dana kreiraju harmonicne cikluse… a ti ciklusi su dijelovi jednog viseg organskog reda u svemiru.

Nasa planeta Zemlja je dio tog harmonicnog sistema putem svoje relacije sa Suncem, i jos dalje, sa galaksijom. Kamena stela kao vremenski marker, Copan, Honduras Podesavanjem muzickih nota brojeva moze se otici u visu oktavu.

Dakle, putem brojeva, podesavanjem frekvencije mozemo se kretati kroz razlicite dimenzije. Samo to da su potpuno promasili sustinu ostavstine Maja. Sistem brojeva i hijeroglifskih simbola Maja, tako brizno uklesanih u monumentalne gradjevine, je sistem kosmickih frekvencija… koje se uklapaju u galakticku harmoniju.

Enrolment options

Zemaljski i solarni ciklusi vremena, planetarne godine Venere, Marsa, Jupitera… su za Maje bile izazov… sa ciljem da podese Zemaljske frekvencije… i usklade ih sa galaktickim. Za Maje, brojevi nemaju odnos kakvog ga mi znamo; deset je, po nama, veci broj od devet, na primjer.

Mogli bi ga predstaviti kao zasebni kosmicki entitet koji od sebe radijalno siri energetske zrake u svim pravcima istovremeno. A galaksija se moze predstaviti kao nepregledna energetska struja… u kojoj setovi brojeva radijalno pulsiraju.

Negdje, naravno mora biti i izvor. To je Galakticko srediste, koje su Maje zvale Hunab Ku. Od ovog Izvora nezamislive briljantne energetske snage sve je kretalo i u njega se sve vracalo. Maje su energetska strujanja prestavljala u oba smjera setom brojeva od 1 do 13, te od 13 do 1 kontrasmjer.

Od prostih do slozenih energetskih pulasacija. Tako brojevi postaju magicni i zasebni entiteti, sa razlicitim nivoom rezonancije… Dobijaju status bica putem kojih se mogu mijenjati dimenzije i putovati kosmosom.

Svaki broj se krece u cetiri strane svijeta, to se ponavlja pet puta. Tu je simbolika 13 brojeva i dvadeset razlictih pravaca. Za Maje je Tzolkin univerzalna tabela kosmickih frekvencija. Brojevi idu naprijed i nazad, komuniciraju jedan sa drugim.For a long time, political theorists who deployed game theory have believed that Hobbes’s state of nature can be expressed as a Prisoner’s dilemma in which war of all against all is a Pareto.

Search the world's information, including webpages, images, videos and more. Google has many special features to help you find exactly what you're looking for. KLASIFIKACIJA NAU ČNIH OBLASTI Šifra Naziv grane/oblasti Scientific Fields / Branches Teorija igara Game Theory Matematička fizika Mathematical Physics Razvoj i teorija arhitekture i urbanizma, zaštita graditeljskog naslijeđa Development and Theory of Architecture and Municipal Engineering, Restoration and.

nataša mukić teorija igara: matematiČke osnove mitova i paradoksa-master rad- novi sad, univerzitet u novom sadu prirodno-matematiČki fakultetdepartman za. Više od TV kanala uključujući i 5 kanala ARENA SPORTA, radio kanali, besplatni sadržaji u Video klubu, korisne usluge i još mnogo toga!

Semir Osmanagić. KOSMIČKA MISIJA MAJA. Spiritualna i materijalna nauka su bile potrebne da se dekodiraju poruke stare nekoliko hiljada godina iz džungli Centralne Amerike koje su nam ostavile Maje – duhovno i astronomski superiorna civilizacija koja je misteriozno nestala u X stoljeću.

Teorija igara - Wikipedia